Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2016 23:38 - Има ли руска нишка в турския преврат? - Ремикс
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2138 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 20.07.2016 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

След кръчмарска свада Ердоган и Фетхулялях Бен Топ Гюле вадят пищови, дуел или руска рулетка? 76 годишния старец Гьолен живеещ в изгнанине
 в Щатите  ли го отнесе?

Теория на конспирацията или да мислим за най-лошия московски сценарий, който можем да си представим, за да не се окажем неприятно изненадани от най-добрия, който руснаците ще ни поднесат
Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Както се казва – тези дни светът е олим…..пардон, още не е олимпиада.

Освен може би в Русия, за която целият останал свят разбра що за фалшиви игри, напомпани с дрога, са ни /си/ спретнали батюшките в Сочи през 2014. Под крилото на вездесъщите си специални служби, така организирано и яко са се друсали руските спортисти заради величието на путинова Русия, че тази дрога им държи влага досега, а ще им подмокря задниците и в бъдеще.

image

Но не - тези дни светът все пак е преврат!

Някои казват, че превратът в Турция е истински, други твърдят, че е бутафорен. Трудно ми е да преценя, пък и на кого ли му пука точно за моето мнение по въпроса.

image

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган преди месец беше на 563-та годишнина от превземането на Константинопол. Годишнината се използва за исторически възстановки - включително с униформи на елитния еничарски корпус. Ердоган каза, че "походът продължава" и че Бог е благословил султан Мехмет Завоевателя


Пак еничери ползват...Много удобно - не участват турци, а албанци! Вечните изпълнители на "мокри поръчки" от всякакъв вид...Срещу пари...така и "турската" армия "цяла"...и вълкът сит. Да не отварям темата, че турска нация няма (османци и всички останали - арменци, евреи, българи, сирийци и мн. др). Албанците са бивша соц - на двойна езда са винаги

"Голяма част от генералите в неуспешния опит за преврат в Турция са етнически албанци. Според изданието главният обвиняем за метежа генерал Акън Йозтурк е по произход от Косовска Митровица.

Арестуваният командващ 2-ра армия, генерал Адем Хайдути, е роден през 1952 г. в Косово, в село Речане, в района на Призрен.
Преди Хайдути да поеме командването на армията е бил начело на турския контингент от миротворческите сили в Афганистан, а след това и по границите с Гърция.


image

Добре, де, щом бившият виден разузнавач, а сега висш социалист, о.з. генерал Бригадир Аспарухов може да се плюнчи публично по темата, значи и аз мога. Още повече, ще обърна внимание само на една нишка в цялата работа, по която се трупат факти, но за която няма да чуете въпросният Бригадир дори да гъкне. А няма да гъкнат и останалите бригадирчета, активно ангажирани тези дни с напоителни коментари по темата, предимно за заблуда на обществото

image

Още в първите часове, след като се разбра, че превратът върви към неуспех, кметът на Анкара Мелих Гьокчек съобщи, че „в опита за държавен преврат в Турция е участвал един от хората, свалили руския Су-24. Той е участник в организацията на живеещия в изгнание ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен”. Според турски медии, цитирани от Faktor. bg, Гьокчек освен това „обвини организацията на ислямския проповедник в опит да влоши отношенията на страната с Русия, както и в желанието Турция да бъде изолирана в международната политика”.

image

В случая ме изненада не само бързината и горещият момент, насред който се пръкна това съобщение - тъй като въпросът дали някой си от сегашните превратаджии е съпричастен към свалянето на руския самолет преди 8 месеца, сам по себе си изглежда страничен и несъществен за развитието на текущия все още преврат.

Изненада ме обаче и пъргавият начин, по който с това изявление официалните турски власти правят кълбо назад и се отмятат от своята отговорност за свалянето на СУ-24. Доскоро те твърдяха, че „стрелбата е одобрена от най-високо място” и че, което си е абсолютно правилно - руснаците си го изпросиха с поредно нагло нарушаване на суверенното турско /и натовско/ въздушно пространство. Сега изведнъж – вижте, не сме ние, някой си превратаджия ни е подвел, един вид, той още тогава е знаел какво прави, в какъв капан ни вкарва….. и прочие, и прочие.

В общия кюп обаче дори това можеше да мине просто като лек страничен ефект от ниската топка, която превратаджиите вдигнаха на Ердоган. Обаче не. Два дни по-късно, както съобщава Франс прес, „по подозрение за участие в преврата са арестувани и двамата турски пилоти, участвали в операцията за сваляне на руския самолет СУ-24 през ноември”.

image


`Айде сега познайте от три пъти дали подозренията ще се окажат верни или ще излезе, че пилотите са невинни за участие в преврата

image
https://nytsyn-production.s3.amazonaws.com/photos/0087/0976/870976_
525_350_w.jpg



Тази настоятелност на всяка цена да се ловят и наказват замесени в историята със СУ-24 хора, ми прилича не на друго, а на твърде отривист рапорт от страна на Турция, даден пред Путин – рапорт, явно обещан наскоро, при голямото сдобряване, последвало унизителното извинение на Ердоган пред руския император.

Можем само да гадаем дали и доколко Русия е била предварително информирана за тревожните последни събития в Турция, на фона на, общо взето, отново изненаданият Запад.

Можем дори да гадаем дали и доколко руски „съветници” имат пръст в цялата работа, като се има предвид общият план на преврата, който напомня не предишните успешни военни акции в самата Турция, колкото схемата на пуча срещу Горбачов отпреди 25 години в Русия. С тази разлика, че тогава стана гаф - на пътя на триумфалното завръщане на Горби като победител на превратаджиите се оказа Елцин. Сега обаче планът се реализира успешно и Ердоган се върна наистина триумфално от почивка, с хубав тен и развързани ръце…..

image

Последвалите веднага нападките срещу САЩ и вероятното влошаване на отношенията на Анкара с Вашингтон се лепнаха като гербова марка сред ефектите от този преврат. Това също изглеждат като част от цената, която Турция в момента плаща на Русия за споменатото сдобряване с нея. Да се предизвикат дрязги и проблеми в юго-източния фланг на НАТО – това си е ефект-мечта, дошъл като по поръчка за руснаците.

Някои се чудят защо дори кюрдските партии, които иначе воюват повече или по-малко открито срещу Ердоган, сега го подкрепиха срещу превратаджиите.

image

Ами сетете се. Просто се върнете назад в историята на темата и сами прецените дали кюрдската съпротива е инфилтрирана с агенти на Москва или не, дали кюрдските операции се засилват винаги, щом Русия има интерес от това и утихват в периодите, изгодни за Кремъл.

image

Разбира се, каквито и примирия да има, никога не се стига до истински мир, за да могат кюрдите в Турция винаги да бъдат задействани и използвани отново…..

image

В това отношение е достатъчно да проследите дори само развитията от последните месеци и ще видите, че кюрдската съпротива рязко ескалира именно след свалянето на руския самолет през ноември. Сега, с новата приятелска прегръдка между Анкара и Москва, поне аз очаквам проблемите в анадолските градове чувствително да намалеят. За ужас на някои, ще го кажа – очаквам дори да намалеят като брой ужасяващите ислямистки атаки, които напоследък, за съжаление, се превърнаха в кървава емблема на Турция. Но това намаление няма да е ефект от повишените мерки за сигурност, а от готовността да се поклониш на когото трябва.

image

К
ЪДЕ ИЗБЯГАХА ПИШМАН ПРЕВРАТАДЖИИТE?...
При гърците,  ТОЕСТ НА РУСКА СИГУРНА ТЕРИТОРИЯ И ЗАЩИТА . Да избяга турчин военен при гърк да се крие, това е равнозначно на сърна да иде при лъва да я пази от тигъра или да пуснеш малки деца във басейн да се къпат и няколко крокодила да ги пазят да не се одавят. Турските пишман военни от хорски срам не са избягали директно при диктатора Путин,  но и да са забегнали при комуниста Ципрас,  пак  е човек на диктатора Путин, а колкото до турските военни свалили руската летяща каруца - те са обвинени НЕПРАВИЛНО щото те не са по свое желание по границите нали. ИМА НЕЩО МНОГ ГНИЛ В ТОЗИ ПЕРЕВРАТ И В ЦЯЛТА СИТУАЦИЯ. 


image
http://thepoliticalscienceclub.com/wp-content/uploads/2014/04/turkey-twitter-lock-erdogan.jpg

image

ЕРДОГАНКАРА - Лицето на световната демокрация, обезглавила антидемократичността, Реджеп Ердоган арестува целият Висш съдебен съвет на България.

Турският президент осъществи това, след като българският съд отказа на Людовик Местан да регистрира партия ДОСТ - формацията, която ще завърши цялостта на българската демокрация и нейната непоклатимост подобно на турската такава.

"Турция е голяма страна, имаме място да затворим не само ВСС, ами и други, така че внимавайте" - рече Ердоган в престижно интервю дадено за Канал 3 посредством фейсбук месинджър.

Българската държава отказа да коментира арестите, за да не влоши отношенията с югозападните съседи, тъй като 200 войничета на границата очевидно не могат да спрат хилядите мъже с бради, викащи алауакбар.

"Ердоган е като онзи психопат, който живее във всеки вход. По-добре да му се усмихваме и да го поздравяваме, че иначе ще откачи и ще ни сцепи вратат с брадва по малките часове" - коментираха родни и международни путьовци.


image

www.nenovinite.com/ne/svqt/8680/

В този смисъл би трябвало някои наблюдатели да си зададат въпроса и да проследят нишката на отговора – извинението на Ердоган към Русия не беше ли всъщност с цел той да си купи поне относителен мир отвън, за да може да се справи с проблемите си вътре. И ако се окаже така, съответните хора да се върнат още веднъж към темата на какво са способни руснаците в името на имперските си цели, а не, щом се споменат руските интереси, всеки път да махват с ръка и да викат – ама стига с тая теория на руската конспирация, де

image


Е, натъпкаха ли руснаците собствените си спортисти с дрога, без да им пука за тяхното здраве и живот? Натъпкаха ги. Конспиративно ли стана това, с участието на стотици хора, при това - пряко засегнати? Конспиративно стана. Гъкна ли някой от тях през тези две години, ръководен от морал или нещо друго? Не гъкна.

image


Момчета, на сегашните кремълски вождове, начело с Путин, не им пука за абсолютно нищо друго, освен за техния личен и групов интерес, в действията си по преследването му, те са безогледни - именно затова в отношенията с тях не може да се предвиди всичко. Но работещата идея е да мислим върху най-лошия сценарий, който ние самите можем да си представим, за да не се окажем неприятно изненадани поне от най-добрия, който те ще ни поднесат.

image


www.faktor.bg/
 
 



Гласувай:
4



1. volnoloma - ръкоделие
20.07.2016 13:39
...и мъжете - вече с плетките...

нишката е конопено-копринена, пък дали е руско-латино-американска, няма никакво значение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684848
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031