Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2010 14:26 - ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА "ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ" ОЧАКВА ПОДКРЕПА ОТ ФЕНОВЕТЕ
Автор: kastel Категория: Изкуство   
Прочетен: 3312 Коментари: 0 Гласове:
3



От известно време упорито се говори, че вече се снима филмът „ОРКЕСТЪР С ИМЕ” – своеобразно продължение на култовата българска кинокомедия от 1982-а - image"Оркестър без име" на Станислав Стратиев и Людмил Кирков. Истината е, че вече е направен само трейлъра, а от продукцията призовават всички родни киномани да подпомогнат финансово проекта. Повече информация може да се намери на сайта на филма orkestarsime.com.

Автор на сценария е Генчо Генчев, известен текстописец на бг реклами, а режисьор е Живко Ботев, който неотдавна си дойде от Лондон, за да твори на родна сцена. За него сп. „Тема" написа следното: „Режисьорът-космополит, който превзе театрални сцени от Лондон до Ванкувър, призовава всеки да използва в позитивна посока процента лудост, който ни е генетично заложен, за да творим и променяме живота си”.
"Още в зората на демокрацията Живко Ботев прави своя избор - на човека пътешественик: Италия, Канада, Англия, Норвегия... Най-много се задържа в Лондон - 10 години. Преди да предприеме този житейски воаяж, в далечната 1988 година поставя “Плешивата певица“ на Йонеску във Видинския театър, където е по разпределение от ВИТИЗ. Следват “Лека болка“ на Харолд Пинтър, “Лазарица“ на Радичков, “Войцек“ на Георг Бюхнер в различни театри.
Режисьорът Живко Ботев се обръща към приятели и колеги почти винаги с едни и същи думи: “Коя е добрата новина?“ или “Моята добра новина е...“.
За него добрите новини в кариерата започват през 1993 г. в Лондон. “За човек с професия театрал това е точният град. Тук можеш винаги да работиш и да се учиш едновременно“ - разказва Ботев пред сп. „Тема” (виж повече тук)
А сега заедно с актьорите Георги Мамалев, Катето Евро, Филип Трифонов и Павел Попандов, Живко Ботев си е поставил амбициозната цел да разкаже продължението на историята на музикантите от оркестъра в наши дни.
Продуцентът Димитър Бакалов, човек с опит в рекламния бизнес, обаче все още търси инвеститори, надява се на помощта дори и на редовите фенове на киното. Екипът на филма обяви кампания за набиране на средства за заснемането на продукцията. “Реализирането на “Оркестър с име” се нуждае от помощта на всеки от нас. Ще ви се отблагодарим, като изпишем името ви в края на филма. А на няколко от вас, избрани на лотариен принцип, ще подарим и роля”, гласи обява в сайта на проекта.

image
Кадър от трейлъра на филма "Оркестър с име" - дългоочакваното продължение на култовата българска комедия "Оркестър без име" (реж. Л. Кирков, 1981)

На 18 юни в. „Труд” публикува интервю с Павел Поппандов, който отново ще се превъплъти в незабравимия образ на Павката от култоватакомедия (вижте целия текст тук). Поппандов припомня, че десет години след излизането на „Оркестър без име” Станислав Стратиев написал “Оркестър без име - продължение”. Сценарият, според Поппандов бил хубав и актуален и най-вероятно би имал същия успех като първия филм, защото показвал същите герои, но вече напуснали България и отишли да си търсят късмета в Германия. Естествено, там са абсолютни аутсайдери и в крайна сметка се връщат, сядат в едно кафене, където чакат Филип да види детето си, родило му се от певицата Ваня. Спира лъскав мерцедес, от който слиза Миташки, целият в златни ланци, купил е половината хотели на Златни пясъци и отива да купи поредния. Продължението пак трябвало да го прави режисьорът Людмил Кирков. Но за съжаление в общия държавен хаос, когато киното беше напълно съсипано, а и Людмил Кирков вече бил болен, идеята за продължение така и не се осъществила.
И сега, години по-късно, се появява сценаристът Генчо Генчев, дебютант в киното, но известен с много запомнящи се текстове за реклами. Влюбен в “Оркестър без име” и до голяма степен повлиян от него, той решава да напише сценарий за нов филм, озаглавен "Оркестър с име". Общото с първия филм са само героите, а действието се развива 30 години по-късно.
Павел Поппандов уверява, че приел да участва, само защото харесал сценария и защото ще е интересно да се види какво се е случило 30 години по-късно с Рени, Павката, Филип и другите герои като част от българското общество. Какво е станало с тези редови хора, чиято цел в първия филм бе да се реализират в живота, днес, когато, в кавички казано, липсват цензура и политически спирачки.







Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kastel
Категория: Изкуство
Прочетен: 10241157
Постинги: 1402
Коментари: 3341
Гласове: 3248
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031