Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2010 09:54 - СКОРСЕЗЕ И ДЖАГЪР ЩЕ СНИМАТ СЕРИАЛ "ИСТОРИЯ НА МУЗИКАТА"
Автор: kastel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1892 Коментари: 0 Гласове:
1



imageМартин Скорсезе съвместно с Мик Джагър замисля поредния си амбициозен проект, посветен на музиката. Той се кани да снима сериал, чието работно заглавие е „История на музиката” (History Of Music). В него щяло да бъде показано развитието на световната музикална индустрия през последните 40 години.
С продуцирането на сериала ще се заеме Мик Джагър - култова в света на шоу бизнеса личност - легендарен английски рок музикант, актьор и фронтмен на The Rolling Stones. За съпродуцент той е поканил своята бизнес партньорка Виктория Пиърмън.
С написването на сценария ще се заеме Терънс Уинтър, работил върху 25 от епизодите на „Сопрано”.
Идеята да се направи монументален филм за популярната музика и музикантите от последния половин век витае във въздуха отдавна и дори преди три години се появиха слухове, че Джагър и Скорсезе работят над пълнометражния документален филм „The Long Play”. Той обаче така и не бе завършен. Не е изключено именно тази тяхна съвместна работа да се превърне в основа на предстоящия сериал.
Мартин Скорсезе отдавна проявява подчертан интерес към музиката и живота на прочутите изпълнители.
imageПрез 2005г. излезе документалният му филм „No Direction Home” за Боб Дилън, а през 2008г. имаше голям успех филмът-концерт „Shine a Light”, посветен на Ролинг Стоунс, който бе представен в рамките на „Киномания” и у нас. Именно тази значителна част от творчеството на Скорсезе, свързана с музиката, лично за мен представлява огромна ценност.
Спомням си пищния му мюзикъл „Ню Йорк, Ню Йорк” (1977) с Лайза Минели и Робърт Де Ниро. Година по-късно излезе чудесният му документален филм „Последният валс”, посветен на прощалния концерт на групата „The Band”. В него участваха звезди като Muddy Waters, Bob Dylan и Van Morrison. Филмът предизвика фурор навремето не само сред почитателите на музиката, но и сред милиони киномани.
imageПрез 2003г. Скорсезе продуцира 7-сериен документален филм, посветен на блуса като музикален жанр, в който лично засне първата част "Feel Like Going Home", а останалите повери на режисьорите Вим Вендерс, Майк Фигис, Клинт Истууд, Ричард Пиърс, Марк Ливайн и Чарлз Бърнет.
Сега се говори, че подготвя голям биографичен филм за Франк Синатра, а неотдавна бе съобщено, че вече е завършил снимките на документален разказ за Джордж Харисън – един от легендарните „Бийтълс”. Филмът ще излезе по екраните догодина под заглавието „Живот в материалния свят: Джордж Харисън” (Living in the Material World: George Harrison).
Новият сериал „История на музиката”, който е определян като „рокенролна драма” пък щял да бъде излъчен по тв-канала HBO.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kastel
Категория: Изкуство
Прочетен: 10275328
Постинги: 1402
Коментари: 3341
Гласове: 3248
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930