Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2012 19:42 - Израелската военна операция в Ливан “Мир за Галилея” през 1982г
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 11552 Коментари: 8 Гласове:
7



(Тази статия е с пред-история, публикувана преди ден, под надслов ”Как и защо бе изклана християнската общност в Ливан през 1975-78?”.)

След като създава своя държава в Южен Ливан – т. нар. “Фатахленд” (словосъчетание от “Ал Фатах– наименование на най-силното тогава крило в ООП, и “ленд” – “земя”, от английската дума “land), атаките на ООП към Израел нарастват – градове и села в северната част на Израел са обект, както  на обстрел от “катюши”, чиято далекобойност е 35 км. така и на други терористични атаки. Някои от тях:

      22 май 1970 - палестински терористи нападат с базуки училищен автобус в  Моша Avivim в Галилея. 9 деца, водачът и 2 други възрастни са убити, а 19 деца са ранени.

     7 юли 1971 – ООП терористи изстрелват „Катюши” по селото Petach Тиква близо до Тел Авив, убивайки 3 жени и едно дете.

   30 май 1972 - терористи от японската Червената армия, обучени  в бази на ООП в Ливан,  стрелят безразборно в летище Лод(Тел Авив), убивайки 25 - 17 християнски  поклонници от Пуерто Рико, канадски гражданин, и осем израелци; ранявайки други 70.

 5.IX.1972. Олимпийски игри в Мюнхен: палестински терористи убиват 11 израелски спортисти и един германски полицай в общежитието на Олимпийските игри.

  11.IV. 1974. ООП терористи атакуват детска градина в Кирят Шмона, убивайки 8 деца, 8 за възрастни, и 2 войници.

 15 май 1974 г. - палестински терористи атакуват с автомати и гранати училище в Maalot: 22 деца и няколко възрастни са убити, 66 деца - ранени.

    19 ноември  1974 – ООП терористите влизат в град Bet She"an,, убивайки 4 жители и ранявайки 20 други.

 20 ноември 1974 г. – ООП терористи проникват в селище Magshimim, убивайки 3 студенти и ранявайки 2.

  8 декември 1977 г. – ООП изсрелва ракети „Катюша” към Nahariya, убивайки една жена.

 11 март 1978 г. – ООП терористи залавят автобус, по крайбрежния път, убивайки 35 мъже, жени и деца.

 17 март 1978 - ООП изстрелва „Катюши” по Западна Галилея, убивайки 2 и ранявайки 2.

  21 декември 1978 г. – ООП изстрелва ракети „Катюша” по Кирят Шмона , при което загива 1, а ранените са 10.

 7 април 1980 – ООП атакува Kibbutz Misgav - на северната граница, убивайки 3 израелци и ранявайки 16.

 Израел решава да приключи с този терор, идващ от север.
 image


  Затова,
на 6 юни 1982 г.  започва да осъществява операция  “Мир за Галилея” (“Галилея” е наименование на северните части на Израел, попаднали под обстрела на ООП), целта на която е да бъдат унищожени военните структури на ООП в Ливан.

 

image

   Израел  –  78 000 войска ; 800 танка; 1500 артилерийски единици ;  634 самолета;

 Kataeb, ливански сили, про-френска и про-испанска християнска  военна групировка – 10 000;

   Сирия   –  40 000 войска; 352 танка; 450 оръдия; 300 самолета; 100 противо-самолетни зенитни установки; 125 ракетн противо-самолетни установки   земя-въздух (SAM);    ООП    –  25 000 войска; 80 танка; 150 оръдия; 250 противо-самолетни зенитни установки.

 

image


image                                  

         Приветствани от ливанските християни

 

image


   Започвайки битка с ООП Израел се стреми да избегне конфликт с разположения в Ливан сирийски военен контингент, намиращ се тук за да “умиротворява”, ала  всъщност надежден щит на ООП.  

   Израел дава ясни индикации, че целта му е ООП, а не сирийската страна, и предполага, че последните ще проявят “здрав” разум . Но сирийците се намесват в защита на ООП. Поради което, израелската армия е принудена да влезе в битка и със сирийците.

  Намесата на Сирия не е изненада за Израел. Но изненада за Сирия и комунистическия блок е онова, което следва.

    За да се справи със сирийския контингент Израел първо трябва да се елиминира гордостта на съветската военна мисъл - 19-те зенитноракетни батареи и радарната система, ползвана от сирийците, разположена в долината Бекаа(Ливан) и в планините между Ливан и Сирия. Без никакви загуби израелската авиация ги унищожава.      
  Ефектът от тази катастрофа, по думите на военния специалист Аврамов надхвърля границите на Близкия изток и пряко засяга отношенията  между СССР и съюзниците й от Варшавския договор – те разполагат със същия тип система за ПВО...(и) особено безпокои съветското ръководство – повече, отколкото обявената от президента на САЩ Р.Рейгън Стратегическа отбранителна инициатива(става въпрос за ракетна система базирана в космоса – б.а.)”
   Опитът на сирийските ВВС да се противопоставят на израелските ВВС завършва катастрофално. В най-голямата въздушна битка  след II световна война, в която участват стотици сирийски и израелски самолети, са свалени 107 сирийски изтребители – Су, МИГ-23, МИГ-25, МИГ-29. Загубите от израелска страна са НУЛЕВИ (0) !

   Сухопътните сражения са драматични. Още при първата поява на израелските войници, свикналите на мародерства и убийства на цивилни, “бойци” от ООП панически се спасяват на север, към Бейрут, или търсят закрила при сирийските части, разположени в долината Бекаа, западен Ливан.

 

image


 В християнския Дамур - град разрушен и изклан от                                               мюсюлманите

 

image



 

image

Главнокомандващият операцията генерал Ариел Шарон;                 сред войниците по време на сраженията

    На 11 юни операцията постига целите си – израелските войски обкръжават Бейрут, където оцелели от ООП търсят спасение, като се разсеят сред жителите на столицата на Ливан. 

 

image

                 Отдих. Целта е постигната - Бейрут

 

image

                   Жените се страхуват от башибозук

 

image

                И този мюсюлманин не се страхува 

 

image

И тази ливанка с децата си

image

И тези ливански деца

 

  Загуби:
     -  
Израел: 368 убити;    2383 ранени;
     
-   ООП   : 1500 убити,  8000 пленени;
     -  
Сирия  : 1200 убити, ок. 3000 ранени , 296 пленени.

 

 

image

           Пленени сирийски и палестински танкове

 

image

               Пленени сирийски и палестински танкове

 

image

                 Изоставени сирийски въоръжения 

 

image

                Пленени ракетни установки "Катюша"

 

image


                  Поразена сирийска военна техника

 

image

image


  Пленено леко стрелково оръжие, ето защо имаше                     работа за заводите в Сопот и Казанлък

 

 

image

 

image

      Kataeb, фаланга, ливански сили, про-френска, про-                 испанска християнска ливанска групировка, в                                    заимодействие с Израел

         Резултати: 

В операцията са пленени 8 000 терористи на ООП.

Оказва се, че до 1982 г. в Южен Ливан успешно се развиват бази за интернационален тероризъм, защото израелската армия пленява и 1800 терористи, представители на 26 държави от целия свят, разквартировани в бежанския лагер Ein el Hilweh, близо до Сидон, където, под прикритието на бежанци,  те са били обучавани в занаята на теророризма. Сред тях са небезизвестни терористични организации като “Червените бригади”(Италия), “Баадер-Майнхоф (Ф.Р. Германия), “ЕТА” ( ”Баските”, Испания), от Ирландия, от държави от Южна и Средна Америка. За маскировка самата ООП държи своята армия в цивилни училища, болници, бежански лагери.

 

image

                            Пленени терористи

    И
зраелските разузнавателни служби са изненадани - в крайбрежните градове Дамур, Тир и Сидон е заловено огромно въоръжение, скрито в подземни тунели.

В тази голяма подземна военна база – от галерии със стоманени стени с диаметър 5 м, всяка  с дължина от километри, затварящи се със стоманени врати чрез устройства, включващи се с радиосигнал, подаван от подводница в крайбрежните води на Ливан, са открити: 

- сложни компютърни системи и радиопредаватели;

- едрогабаритни машини за изкопаване на тунели - съветско производство;

- много папки с техническа документация (голяма част от тях - на руски

   език);

- огромно количество мини, ракетни гранати, бомби, униформи;

- над 3 000 тежки оръдия, ракетни устройства, 120 и 160 мм миномети,

- противосамолетни оръдия;

- над 1000  бронирани транспортни средства;

- 500  танкове Т-55 и Т- 62.  

Израелският генерал Меир Ницам докладва на 27 юни 1982 г.:”До днес ние сме намерили военна техника в количества, превишаваща поне десет пъти това, с което нашето разузнаване считаше, че ООП разполага”. 

     Военна техника  на стойност 4 милиарда долара!

Военна техника, с която може  да се въоръжи  250-хилядна  войска ! Далеч над капацитета на ООП. Явно се е планирало да бъде извършен  десант на външни сили...

      В някои от откритите документи на руски език се споменава за планирано атакуване на Израел, което да се извърши  на  4 август 1982 г.

      От други документи пък се разбира, че милионите долари, отпускани от ЮНЕСКО за подпомагане на бежанци, гладуващи деца и прочие, са отивали в касите на ООП за  закупуване на оръжие и финансиране на терористичните им акции. След тези разкрития САЩ, Англия и редица други държави отказват да дават пари на ЮНЕСКО за каквито и да било нейни мероприятия, както  и за нейната издръжка.

      Изненадващите резултати и разкрития от операцията “Мир за Галилея” онагледяват до каква степен са взаимосвързани интересите  на  ООП,  арабския свят, СССР , социалистическият блок, ЮНЕСКО - ООН... Процес на дълбока взаимност... 

     Резултати.

     ООП напуска Ливан.

 Израел се изтегля от Ливан до „Зоната за сигурност” – 20 км ивица от територията на Ливан до северната граница на Израел, където християнската ливанска общност получават убежище и закрила.

    Скоро, мястото на изгонената от Ливан терористична ООП се заема от про-сирийската и про-иранската терористична групировка „Хизбула”.

 

image


    Ливан се превръща в бастион на фундаменталния Ислям, който изчаква своето време. Когато ще се задейства едновременна, пълномащабна мюсюлманска военна операция срещу Израел..




Гласувай:
7



1. rizar - Войните в Близкия Изток
04.03.2012 21:46
са срещу Християнството !!!

Инъче доста пропаганда. Плененият израелски пилот на унищожен Ф-16 е показан на цял свят. Освен това армади от Ф-4 и Скайхоуци са долу на земята.
Но истината е , че ислямистите се стремят да унищожат християнското присъствие в свещените за три религии земи, за да може в тях да останат само "правоверните".
цитирай
2. watchtowerman - Така изглежда...
04.03.2012 22:39
"Инъче доста пропаганда". Но истината е, че шейсет години комунистическо-мюсюлманско наществие към Западната Християнска цивилизация е възпирано благодарение на Израел. Това, лично за мен, е феноменално. А когато това се случва многократно, говори за нещо повече - Свръхестествена Намеса...
1948г - Първата и втората арабско-израелски войни;
1956г. - Суецката криза,
1967г.- разгромът на комунистическо-мюсюлманската коалиция в "Шестдневната" война;
1969-70г. - войната на "изтощение между съветските летци, ползващи Египетското въздушно пространство и израелската авиация;
1973г. - новата катастрофа на комунистическо-мюсюлманския алианс по време на войната на "Съдния ден"("Йом Кипур");
1978г. - израелската военна операция "Литани" в Ливан;
1981г. - разррушаването в Ирак на строящия се ядрен реактор за производство на ядрено оръжие;
1982г- войната "Мир за Галилея";
2006 - война в Ливан с "проиранската "Хизбула";
2008 - Газа - с проиранската "Хавас"
2009 - разрушаването на строящия се ядрен реактор за производство на ядрено оръжие в Сирия.
В процес са събития за възпиране на иранската ядрена програма за производство на ядрени оръжия....
цитирай
3. rizar - Не е баш така
05.03.2012 09:51
Хайде, почнах да пиша хептен жаргонно.

Има един таен пакт Голда Меир - Молотов -
руснаците изпращат хазарски юдеи в Палестина и продават техника, която да не може да завоюва превъзходство над израелската армия.

Военната техника на сирийци, египтяни и араби е експортна - радара с е намален обхват на самолетите, танковете са с по-малка броня, липсват екстри, които присъстват в основните модели и т.н.
Освен това и Израел не е оставен сам на себе си, през 56-та воюва съвместно с Великобритания и Франция, няколко пъти е спасяван от заплахите на Щатите и европейските играчи.
цитирай
4. watchtowerman - Още през 1955 СССР започва да снабдява
05.03.2012 12:08
Египет, Сирия с модели въоръжение, което дори още го няма в България, макар да е члев на Варшавския Договор. Особено качествено и количествено превъзходство на съветска военна техника има при войните от 1967, когато Израел бе де факто сам, и през 1973, когато благодарение на Португалия, която единствена от Западна Европа допусна военни доставки от САЩ да минават през нейна територия на път за Израел. Да не забравяме и този факт, че тази война САЩ дадоха фалифицирани данни на Израел за подготовката й от страна на СССР и арабските страни. Денят на нападението беше избрано да е в най-свещения(и празничен) ден за Израел, когато армейските му подразделения бяха в отпуск, с минимален боен разчет, без да подозират войната...
Унищожението на ракетно-зенитните батарей в Сирия през 1982 се коментира от всички военни специалисти - на Изок и на Запад, че това развенчаване на съветската противоракетна и самолетна отбрана тласка окончателно СССР към политическо споразумение - конвергенцията със Запада.
Пиша тези неща за Израел, поради една основна причина, ако Израел бъде елиминиран пътят на джихадистите ще е отворен към Християнските Балкани и няма как да не потропат и на българските порти...
цитирай
5. анонимен - евреини, колкото и да изопачаваш историята, не си в състояние да я измениш
24.06.2012 14:12
терористи на ООП нападали израелски населени места - а израелските терористи са си чоплели носа (преди това). Защо пропускаш факта, че всеки терор на ООП е след израелски терор над палестинци?
Не приемай, че някой ти вярва (всеизвестно е, че се кълнете да лъжете и мошеничествате)
цитирай
6. watchtowerman - Християните в Ливан
24.06.2012 14:37
анонимен написа:
терористи на ООП нападали израелски населени места - а израелските терористи са си чоплели носа (преди това). Защо пропускаш факта, че всеки терор на ООП е след израелски терор над палестинци?
Не приемай, че някой ти вярва (всеизвестно е, че се кълнете да лъжете и мошеничествате)

ги изклахте ВИЕ, а не евреите. ВАШАТА стратегия все е в КОЛЕНЕТО и ТЕРОРА. Товави е поминъка, откак съществувате. Петрола го добивате благодарение интелекта на християните. Нещо да сте произвели, машини, плодове ? Единствено произвеждате ОМРАЗА и НЕВЕЖЕСТВО !!!
цитирай
7. istoriata - Момче, ти си зомби, а не си нормално човешко същество...
19.07.2013 12:27
Когато говориш за вие и ние, и когато говориш за интелект, когато християните ти са си чоплели куришките от носа си, и са си изхвърляли лайната си направо на улицата, а това хигиената за тях е било нещо непознато, и са твърдели, че водата ще ги била убиела с бацилите си, арабите и мюсюлманите, не малко приноси имат за развитието на цивилизацията.

Когато кръстоносците ти, са опожарявали и разграбвали богатствата на хората, и са си горили учените си по кладите, понеже са твърдели че земята е сфера, а не е тепсия, и са убивали хора, понеже са ги считали за вещици и магьосници, само защото са се лекували с билки и утвари, а не са се оставяли да измират като хлебарки, понеже така им е казала светата им църква, и когато светите им инквизиции на същите ти християни, са убивали хората заради принадлежността им към други религии, арабите и мюсюлманите са създавали ето тези неща умнико. - http://arabiz.bg/2010/08/%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

А я ти сега ми покажи, християните ти какво са създали? че много искам да им видя приносите им. Защото аз единствено знам за светата им инквизиция и колониалният им период, когато християни са виленели из земите на исляма, като природно, нестихващо вече колко века бедствие, и все още продължават да вилнеят, под формата на колониални, квазимюсюлмански цивилизации, от сорта на египетската през последните дни и седмици. Защото ето това единствено са създали християните ти. Една престъпност, в континентални размери, и нищо друго.

А да, оръжието за масово поразяване също е дело на християнски зъл гении. Защото исляма е бил това, бил е онова, но християнската ти цивилизация, в съучастие с юдейската такава, както се вижда, сътрудничеството на ционисти и християни в Близкият изток, какво са създали в миналото им, че и в настоящето?... Създали са чудовища като Хитлер, като Сталин, като Мао Дзе Дун, като комунизма, който комунизъм, все юдео-християнска, политическа, безбожна секта, изтребила над 200 милиона човека, и продължава да изтребва, чрез либерално-демократичните си, тоталитарни фикции и мимикрии, и такива като Бешар Есад, китайските комунистически и северно-корейски изчадия на сатаната.

А исляма единственото което е създал, е групите за самоотбрана, от непрестанните ционистко-християнски нападения в земите им на хората. Значи. Какво става. Отиват там ционистите, настаняват се, безчинстват, убиват, а накрая ама защо ги били колели.

За това! Още утре те издирвам, идвам, нанасям си катуна у вас, и а да ми речеш нещо, или да искаш да ме изгониш, на такъв терорист ще те изкарам, че ще ти разпалача и майката след това. Ще настроя абсолютно всичките ти съседи, комшии, съкварталци срещу теб, че и съгражданите или съселяните ти ще ги настроя срещу теб, че не ми даваш право да ти живея в домът ти.

Домът ти ми принадлежи, понеже на някакъв мой пра дядо това там му е принадлежало като землище преди хиляди години, и край, това е моя земя, а не твоя.
Хайде убеди ме да не го правя това, да те прогонвам от домът ти, от земята ти, от собствеността ти. Не ме интересува. Това е моя земя където живееш.

За това много цивилизационно, да убиваш за да отнемаш, вместо да създаваш живот и да даряваш приносите си на хората, а не да им ги присвояваш, и да си ги преписваш на себе си като заслуга.

Така че лъжите ти няма как да хванат някаква сериозна почва, защото се вижда тези заплашени, т.н. християни какви са в земите на хората. Все кръстоноси отломки, а сега са ционистки марионетки. И това доказва, че християнството ти, е една еврейска, войнствена, фарисейска зла секта, а не е нищо друго.

Така че както се вижда.

- Ционистите са в 3/4 век по развитие, и все още живеят във времената на римската империя, и завоевателните и походи, с цел придобиване на собствена земя. И пак с целта за създаване на своя държава на чужда земя.

- Православните фанатици като теб. Живеете в 9/10-ти век, във времената на златните ви векове, и великите ви не толкова безобидни победи. Все победи постигнати на базата на кървави предателства на такива като Борис I, а не на базата на собствената ви интелигентност.

- Католиците са в 12/13-ти век, с техните вечни, кръстоносни походи, в земите на хората, с цел заграбването на богатствата на хората.

- А мюсюлманите са в 15/16-ти век - по цивилизационно развитие.

Така че хайде по тази логика, кой е по напредналият в случаят умствено и интелектуално. И и като включим мюсюлманските приноси за развитието на цивилизацията, опитите ти да се изкараш на развит и висш разум, ти се сгромолясват от безмилостните факти, както се вижда, какви са в действителност и че те опровергават напълно...
цитирай
8. watchtowerman - istoriata. Какво създаде в историята Ислямът:
21.07.2013 19:08
Техниката ли, било за добиване на нефта, било за преработката му, било за ползването му ? Кой ви построи градовете и луксозните хотели, и от кои се поддържат те? Къде са парите ви, и кой ги държи - ваши банки или такива на омразните ви езичници? Имате ли музика, която да се изпълнява по световните концертни зали? Имате ли поне един худижник, чиито произведения да са в някоя световна галерия? Вие ли измислихте законите или полвате наготово правното законодателдтво на неверниците? Вашата армия със собствено оръжие ли е въоръжено или е снабдена с оръжие и военни технологии измислени и произведени от гяурите, защото нямате понятие нито как да го измислите, нито как да го произведете, а и накрая не знаете как да го ползвате, и поради това, във всяка война с евреите СЕ НАСИРАТЕ, защото се сте тотално глупави, невежи, самонадеяни, но единствено най-силни в омразата си. Но само с ОМРАЗА светът не може да завладеете, поради което сте единствено отпаден продукт на ОМРАЗАТА, що историята отнася в отходния канал на цивилизацията.

http://vbox7.com/play:7d7072b5

А относно "миролюбивия" ислям - НЕ ПОЗНАВАШ ИСТОРИЯТА, ИЗОПАЧАВАШ Я или Я ПРЕМЪЛЧАВАШ. Затова ще ти припомня как ТРИСТА години "миролюбивият" ислям окървавява Християнска Европа, докато християните не се организирали да дадат ОТПОР на ислямското нашествие, чрез Първия Кръстоносен поход...ИСТОРИЯТА не е "историята" на istoriata...
http://watchtowerman.blog.bg/politika/2012/09/21/novoto-isliamsko-nashestvie-v-hristiianska-evropa.1001996
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2272424
Постинги: 467
Коментари: 1659
Гласове: 10561
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол