Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2009 14:04 - ТОМ ХАНКС ЩЯЛ ДА ИГРАЕ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПРОФ. ЛАНГДЪН. КОЛКО ЖАЛКО?
Автор: kastel Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6884 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 26.10.2009 22:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Поводът за настоящата  ми публикация е новината, че Том Ханкс се е съгласил с удоволствие да изпълни ролята на професор Лангдън за трети път. imageЗнаменитият американски актьор споделил, че е прочел новият роман на Дан Браун на един дъх и смята, че това е най-добрата творба на писателя до момента. Става въпрос за книгата, озаглавена "Изгубеният символ" ("The Lost Symbol"), която се продава и в българските книжарници от средата на септември. Само месец след световната премиера на този пореден бестселър на Дан Браун от Columbia Pictures заговориха за неговото екранизиране. Бъдещият проект ще е продължение на предишните кинохитове по произведения на прочутия писател - "Шифърът на Леонардо" и „Ангели и демони”. "Изгубеният символ" разказва за мистерия, която трябва да бъде разгадана от харвардския професор Робърт Лангдън за срок от 12 часа.
Навярно сте чували за най-кратката рецензия. След като изгледал поредната невероятно слаба театрална постановка, нейният автор написал буквално следното: „Снощи се състоя премиерата на спектакъла Х. ЗАЩО?” 
В същия дух и аз бих се провикнал: Том Ханкс щял да изпълни отново ролята на проф. Лангдън. КОЛКО ЖАЛКО!
image

Припомням, че за последно гледахме носителя на „Оскар” за „Форест Гъмп” в ролята на проф. Лангдън от филма „Ангели и демони”, който е направен с явното намерение да повтори касовия успех на „Шифърът на Леонардо”. Получило се е обаче нещо като тлъст сандвич БигМак, съставен от няколко пласта на историята – на Ватикана, на полумитичната секта Илюминати, на Ренесанса, на папското законодателство, че дори и на последните постижения на квантовата физика. Този тюрлюгювеч по идея е трябвало да бъде скрепен от сюжета за новите приключения на проф. Лангдън в Рим, които са толкова нелепи, че историята се разпада на съставните си части. Да гледаш нещо, което е пренаситено с най-разнородна информация, е толкова вредно, колкото и да ядеш сандвичи, съдържащи прекалено много холестерин. Някъде към средата на филма канонадата от данни за римските църкви, статуите на Бернини, реда за избиране на папите и ... поведението на елементарните частици, просто те прави безчувствен към ставащото. А ето, че сега се задава поредното продължение на тази безсмислена сага, чиято единствена цел е да обогатява своите създатели. Това, разбира се, отдавна се е превърнало в основно средство за приходи на развлекателната киноиндустрия, но е жалко когато актьори от ранга на Том Ханкс се съгласяват с готовност да участват в подобни изсмукани от пръстите зрелища. Ако ставаше въпрос за Силвестър Сталоун нямаше да ме е яд толкова, макар че той пък съвсем прекалява – сега възнамерявал да снима седма част на „Роки”, нищо че е вече над 60 години. Но обяснението за тази глупост е много просто – нарича се пари. imageНапомням, че шестата част на боксьорската сага, озаглавена „Роки Балбоа”, донесе над 160 млн. долара приходи при бюджет от
$24 млн. Но преди да се заеме отново с Роки, Сталоун щял да заснеме и поредния Рамбо – все неща, които нямат нищо общо с киното като такова, а още по-малко с изкуството. Но както се казва, нищо лично, господа! Просто бизнес...  





Тагове:   Дан Браун,


Гласувай:
3



1. magikaa - Том Ханкс!!!
26.10.2009 18:11
Така възкликнах, признавам си, когато разбрах, че един от любимите ми актьори ще играе професор Лангдън в "Шифърът на Леонардо". Не твърдя, разбира се, че книгата ме впечатли (психяса) по начина, по който го стори с 80% от грамотното население на земята.А можеше барем една екскурзийка до Лувъра да си спретна, но все таки ме увлече и с удоволствие я прочетох (веднъж). Не знам защо реших, че би се получил добър филм ако се барне както трябва.
Том Ханкс?!??? Това беше реакцията ми на 15-тата минута от нещото, което не знам как да нарека, но обявено от разбиращите за касов хит. Егати!!!
Така нареченото продължение пък, изобщо не се изнасилих да зяпам дори и 15 сек.
Но както казваш - просто бизнес!
Аз лично ще си гледам "Филаделфия" и "Аполо 13" и няма да се тревожа, че съм пропиляла много по 15 мин. от живота си.
Поздравления за прекрасния пост!
цитирай
2. kastel - Благодаря!
26.10.2009 22:37
Благодаря за оценката и поздравленията, но нищо особено не съм направил. Просто така чувствам нещата. Жалко е, когато актьори с такъв капацитет се лакомят за пари. Но какво да се прави - човешко е!
цитирай
3. анонимен - Кино за туристическата индустрия
27.10.2009 02:10
Напоследък имам чувството, че много от филмите са направени по поръчка на туристически обекти - Париж, Рим, Лондон, Венеция, Гърция т.н. То не бяха Mama Mia, Ангели и демони, Джеймс Бонд , много много...
Скоро гледах един филм за френската кухня - велика актриса са "гърчи" в такова безмислено кинематографично изделие. Не мога да разбера защо се правят филми от този род. Да разбира се пари, но това за мен не обяснява всичко. Имам по-лошото чувство - творческа немощ. Лошо, много лошо. Заливат ни с "помия" и ни губят времето. Не мога да гледам от доста време нов филм с достоинства.
цитирай
4. анонимен - ko mu e jalkoto be da eba i nehstas...
27.10.2009 07:09
ko mu e jalkoto be da eba i nehstasnicite vi gadna.super e daje
цитирай
5. анонимен - жалко наистина
28.10.2009 21:00
с парите за направата на този филм можеше да се направи нещо далеч по-смислено. Отчайващо тъп, наистина ни смятат за малоумници, щом създават такива филми за тълпите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kastel
Категория: Изкуство
Прочетен: 10242625
Постинги: 1402
Коментари: 3341
Гласове: 3248
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031