Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 10:02 - "ГРАДЪТ НА ЖЕНИТЕ БАДАНТЕ" ИЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА С БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО?
Автор: kastel Категория: Изкуство   
Прочетен: 4295 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 30.12.2010 00:50


Статията е преместена в сайта „ДРУГОТО КИНО” на следния адрес: "ГРАДЪТ НА ЖЕНИТЕ БАДАНТЕ" ИЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА С БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО?



Гласувай:
3



1. анонимен - Охо! Значи Пенелопа може да чака ...
05.03.2010 10:26
Охо! Значи Пенелопа може да чака Одисей 20 години, обаче когато на един мъж му се наложи сам да се грижи за семейството си и децата настава шок и ужас! Ама как може? Ами може, защо като неискат да са в ролята на съпругата тези мъже не заминат те на гурбет, а? Много е лесно така! Пращаш жена си да се бъхти като луда, Бог знае къде и да живее кой знае при какви условия, стоиш си вкъщи, чакаш да ти изпрати пари, че и мрънкаш! Ми ако вместо да мрънкат тези мъже бяха намерили начин да осигурят нормален живот на семейството си, на жените нямаше да им се налага да заминат! Да не са тръгнали от добро, а! Да ги обвиниш, че са тръгнали за да си разиграват коня, ама не са. Жените са тръгнали да печелят и да издържат семейството и децата си, защото явно мъжете им са показали, че поради една или друга причина са неспособни на това! Така, че вместо да правят драми ги съветвам да се вземат в ръце, защото взе да става прекалено! От една страна жените да работят наравно с мъжете, че повече понякога, от друга да са перфекти домакини и съпруги, аааа... а вие, мили мъже, какво? Да лежите по цял ден на дивана пред телевизора и да чакате жена ви да се върне от работа и да ви сготви! Е, няма да стане тая!
цитирай
2. kastel - Права сте, но не съвсем
05.03.2010 10:35
Разбирам раздразнението, с което реагирате и знам, че дълбоко в себе си сте права, но не съвсем. Добре ще е да гледате филма, за да разберете за какво по-точно става въпрос. Или поне да се замислите малко повече, вместо да реагирате емоционално. Да, наистина, на пръв поглед изглежда точно така, както вие казвате. Какви са тези мъже, които са оставили жените си да ходят немили-недраги по чужбината?! Отговорът на този въпрос обаче би трябвало да е обвинение не към тях, а към системата, която ги породи и която направи така, че жените да не знаят на кой свят се намират. Тотално объркване на изконните роли и в реултат - пълен разпад на семейството с всичките му ценности. Но филмът си заслужава, според мен. Мисля, че ще има още една прожекция в рамките на фестивала. Не го пропускайте. И тогава може пак да си поговорим...
цитирай
3. анонимен - Да, прав сте. Не съм гледала филма, ...
05.03.2010 11:06
Да, прав сте. Не съм гледала филма, но много ме дразни отношението на част от мъжете, не всички са такива разбира се, към работещите жени. Особенно много ме възмутиха коментарите под една новина от вчера. Млада жена от Пловдив било пребита и огабена по сред нощ в центъра на града. И какви мислите бях голяма част от коментарите? "Тая кифола къде е ръгнала да се мотае по улуците по това време!" А, че жената, най-вероятно се е прибирала от работа и не е била на улицата за собствено удоволствие, нито дума. Пък и да се е разхождала, нейно право си е! Обаче, не. Нападателят й е едва ли не герой! А тая защо не си стояла вкъщи при мъжа си! Браво! Значи, жената не само може да работи нощна смяна, но и се смята за героиство да я обереш. С такъв манталитет как да се възмути човек? Така, че като написах горния коментар нямах предвид само филма, а цялостното отношение на българските мъже към работещите жени. Все едно жените са длъжни да работят, но в същото време вкъщи са длъжни да се подчиняват на мъжа си. Ама, уважаеми мъже, времето на патриархалното семейство свърши! Днес жените са независими, образовани, с професия и колкото по-рано го разберете и започнете да се отнасяте с тях като с равно правни партньор, толкова по-добре за всички. Защото иначе ще има много разпаднали се семейства и много самотни хора.
цитирай
4. silencieuse - 1. анонимен
04.11.2010 17:26
Да, темата мъже-жени е неизчерпаема, но тук, според мен, няма място за тези, донякъде, предразсъдъци. Проблемът е много по сериозен от това дали жените все още са смятани за по-нисши, по-неспособни и т.н. от мъжете. Най-потърпевши не са мъжете, нито пък жените, а децата, защото един мъж без жена може, една жена без мъж-също, но децата-те имат нужда от майчините грижи."Истинските последици от този принудителен социален експеримент ще станат видими след време и те може да бъдат ужасни, според мен. " -последиците ще се изразят в морални аспекти, ще има пукнатини в нравствеността на поколението, рожба на жените-баданте.

Аз също не съм гледала филма и ще изпозлвам този коментар и с цел информация- има ли го някъде из интернет? Опитах се да го намеря, но без успех.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kastel
Категория: Изкуство
Прочетен: 10277350
Постинги: 1402
Коментари: 3341
Гласове: 3248
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930